Conte, llegenda, veritat... un enigma molt romàntica. Diu la llegenda que una princesa enamorada d'un vassall tenia al seu pare el ...

La Llegenda de la Princesa Enamorada

21.1.07 Dolça 5 Comentaris


Conte, llegenda, veritat... un enigma molt romàntica.

Diu la llegenda que una princesa enamorada d'un vassall tenia al seu pare el rei molt enfadat perquè la volia casar amb un noble. La princesa va suplicar i suplicar al seu pare que la deixés casar amb el seu estimat. Tant insistia que, el rei, per contentar-la, va accedir a donar-los una oportunitat.

En un paper va escriure la paraula "casament" i a l'altre "desterrament", i els va posar en una urna. El vassall havia d'escollir a l'atzar un dels dos, i que la sort escollís els seus destins.

El vassall sabia que el rei faria trampes i que en els dos papers posaria "desterrament", però no podia acusar-lo.

Què va fer el vassall per casar-se amb la princesa?


El vassall va agafar un dels dos papers, el va mirar i, cridant d'alegria, el va trencar en mil trossets sense deixar que ningú el llegís.
Va abraçar a la princesa al mateix temps que li deia que podien casar-se.
El rei sabia que en el paper escollit, igual que en l'altre, estava escrita la paraula "desterrament", però no podia demostrar-ho perquè sinó hauria descobert la seva trampa.
Davant la intel·ligència del vassall, el rei no va tenir més remei que ensenyar el paper que encara estava a la urna i permetre el matrimoni entre els enamorats.

5 comentaris:

  1. es caza amb el vasall

    ResponElimina
  2. es menja el paper i diu que posaba no et caces. el rei va axecar el paper i posava no et caces, per no quedar malement va deixar que es caci.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per intentar-ho.
    Manel, Toni i Oscar, el final ja el sabiem, que es casen. L'Enigme era saber com s'ho havia fet el vasall per enganyar al rei.

    Gorka, que potser ja el sabies? Molt bé, ho has encertat!!!!

    ResponElimina