En una casa de dos pisos en el primer pis hi ha tres interruptors de la llum i en el segon pis una bombeta. Volem descobrir quin dels t...

Tres interruptors

24.2.10 Dolça 7 Comentaris


En una casa de dos pisos en el primer pis hi ha tres interruptors de la llum i en el segon pis una bombeta.

Volem descobrir quin dels tres interruptors encén la bombeta però només podem pujar una vegada al segon pis per comprovar si la bombeta s'ha encès.

Com ho podem fer?
Atenció, no podem sortir de casa ni mirar la llum reflectida enlloc, l'única manera de comprovar-ho és pujant al pis de dalt.


Obrim el primer interruptor i esperar uns minuts.
Tanquem el primer interruptor, obrim el segon i pugem a dalt a fer la comprovació.
Si la bombeta està encesa, l'interruptor correcte és el segon. Si la bombeta està apagada, però la toquem i està calenta, vol dir que ha estat encesa fa poc i per tant l'interruptor correcte és el primer. Si la bombeta està apagada i freda vol dir que no l'hem obert amb cap dels dos primers interruptors, per tant l'interruptor correcte és el tercer.

7 comentaris:

  1. Quan pujem al pis de dalt posar les mans sobre la bombeta i si fa escalfor es que es aquell l'interruptor

    ResponElimina
  2. La solució de l'enigma dels 3 interruptors es molt ingenyosa, però no es vàlida. QUan arribes davant els interruptors NO saps si estan oberts o tancats (ON/OFF) per tant no pots dir; "el conecto una estona" i després dius "obro el segon interruptor i pujo al segon pis" en cap cas saps si estaba ober i l'has tancat o estaba tancat i l'has obert. Els interruptos no diuen si estan oberts o tancats...solució no vàlida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els interruptors tenen dues posicions: obert i tancat. Quan la part inferior de l'interruptor està enfonsada, està obert, i al revés, quan sobresurt, tancat.

      Elimina
  3. Toques els tres interruptors, pero no a la vegada, i el que no encengui cap llum del primer pis, es el d'adalt

    ResponElimina